Store

 

Ukens fototips


Gollallaaaaa!

Det er VM, fotballfeber og oppladning til årets Norway Cup. Små og store helter er klare til dyst. Er du klar for å fange de beste øyeblikkene på kamera? Her kommer noen raske tips til sommerens fotballbilder.

1. Ta drøssevis av bilder!
Du kan eventuelt sette kameraet til å knipse kontinuerlig når du holder utløserknappen nede, og begynne å ta bilder før situasjoner oppstår. Med mobilkamera er det også bare å holde inne utløserknappen, så tar de fleste smarttelefoner serier med bilder. Pyttpytt om det blir mange like bilder eller om noen blir dårlig – redigering og sletting kan du gjøre senere. Det er NÅ det skjer!
2. Holder dommeren på å finne fram kortet? Få med ansiktsuttrykk når kortet vises.
Vær parat like før det oppstår spennende situasjoner, eksempelvis i målområde og ved taklinger. Om du stiller deg ved målet, kan du komme nær spennende dueller. Du kan også legge deg på magen bak det ene målet og fotografere gjennom nettmaskene med vidvinkel. Er du heldig får du et skikkelig actionbilde eller en flott scoring med herlig vinkel. Sørg for at autofokus ikke fanger nettmaskene i stedet for spillerne. Nettmaskene skal være ufokusert. Bruk raske lukkertider om du har kamera på manuell modus. Dette gjelder også om du skal fange eller fryse en bevegelse.
<b data-verified=2. Holder dommeren på å finne fram kortet? Få med ansiktsuttrykk når kortet vises.
Vær parat like før det oppstår spennende situasjoner, eksempelvis i målområde og ved taklinger. Om du stiller deg ved målet, kan du komme nær spennende dueller. Du kan også legge deg på magen bak det ene målet og fotografere gjennom nettmaskene med vidvinkel. Er du heldig får du et skikkelig actionbilde eller en flott scoring med herlig vinkel. Sørg for at autofokus ikke fanger nettmaskene i stedet for spillerne. Nettmaskene skal være ufokusert. Bruk raske lukkertider om du har kamera på manuell modus. Dette gjelder også om du skal fange eller fryse en bevegelse.">
3. Benken - hjertet og samholdet i laget!

Få med noe av det interessante som skjer rundt banen også, spesielt på benken. En skadet spiller med ispose. Treneren som biter negler eller gjør grimaser. Innbyttere og publikum som jubler hemningsløst etter en viktig scoring. Tenk ikke bare på kampens målscorere og stjerner. En perfekt mulighet til å dokumentere lagånd og god sportslig mentalitet - som skaper gøyale minner for fremtiden.

Break a leg og god sommer!
Med hilsen Nfoto.