Store

 

Ukens fototips #2

Storbyens magi! Fototips til deg som skal til spennende nye byer.

Bybilder kan fascinere og forbløffe. Urbanitet, arkitektur og horder av mennesker gir uendelig med fotomuligheter. Nfoto gir et par kjappe tips til deg som skal på ferie i spennende byer.

Din genuine historie

Målet er å finne noe unikt. Hvordan ser og opplever du byen? Fortell hva du er opptatt av, enten det er den lokale maten, aktiviteter eller gamle biler. Prøv å uttrykke en følelse eller historie i ett bilde. Det kan være en lokal helt i form av en eksentrisk musiker på et hjørne i Havanna, en fristende og bugnende skinkedisk i Madrid, eller en knallrosa blomstrete sykkel, inntil en tung og grå mur i København. Kontraster fenger alltid. De som ser bildene dine blir nysgjerrig og spinner kanskje videre på historien din.
Severdigheter - bruk avstand og lys

Bilder av severdigheter blir dessverre ofte litt like. Hvis du vil dokumentere at du har vært på en kjent plass, som millioner av mennesker har vært før deg - tenk gjerne nytt! Dynamikken uteblir om man kun tar bilde av objektet rett fram uten noen som poserer. Og husk: om man står i selve kjernen av severdigheten, ser man utsikten fra severdigheten, men ikke selve bygningen. Enten det er Eiffeltårnet i Paris eller Taj Mahal - for å få et spennende blikkfang må man være litt kreativ.

1. Gå litt på avstand, slik at severdigheten i bakgrunnen. Du kan «nesten holde rundt den» med hånden, ikke sant? Ta bilder av reisefølget i andre vinkler enn rett fram. Prøv med «froskeperspektiv», sett nedenfra og opp som på bildet under her.

2. Solnedgang med stor S! Bruk dette lyset for alt det er verdt. Det kalles på folkemunne for «Den gylne timen» og kan skape magi. Kjærestepar har alt å vinne her. Det samme gjelder for soloppgang såklart, om du er en morgenfugl...

Lykke til og God Ferie!
Med hilsen Nfoto