Store

 

Bryllup + Bilder = Sant!


Bryllup + Bilder = Sant!

Det kan skrives opp, ned og i mente om bryllupsfotografering. Nfoto har laget en liten oversikt over ting som er verdt å tenke på - samt litt inspirasjon til «15 MÅ ha bilder fra bryllupet»

FØR bryllupet.
Book en fotograf i tide, enten det er en lokal profesjonell eller et familiemedlem med over gjennomsnittet gode fotokunnskaper. Skal det tas egne forloverbilder, eller bilder av det lykkelige paret til invitasjoner og lignende? Kanskje det er verdt å sjekke pakkepriser hos fotografer, for å få en helhet i det. Personlige invitasjoner med bilder er enkelt å lage og det finnes mange lekre ferdigmaler å bruke om du ikke vil designe dem helt selv.

På SELVESTE dagen.

Før vielsen Vær og vind spiller en stor rolle for hva som er mulig å benytte som lokasjon, dersom du har tenkt å ta bildene ute og ikke i studio. Enten det er sommer eller høstbryllup – været kan aldri garanteres. Avtale et sted som plan B dersom det blir vanskelig å fotografere utendørs. Skog, brygge, strand, parker er klassiske fotolokasjoner for bryllup, men det finnes uendelig med tema og bakgrunner. Finn fram til et sted som passer perfekt for akkurat dere!
Vielsen – alvorets time
Bildene fra selve vielsen kan fort bli alvorspreget. Kirkelig eller borgerlig bryllup - det fint å ha noen minner fra selve forseglingen. Gjerne også av det morsomme slaget. Fine elementer for fotografen å se etter: Små brudesvenner som kan finne på uventede spillopper, en stolt far som fører sin datter til alters, lure blikk mellom brudepar og forventninger blant forlovere og gjester.

Etter vielsen – nå braker det løs!
Ved vielseslokalet står nå alle gjestene i finstasen. Den virkelige poseringen begynner nå. Kirketrapp, rådhus eller strand.: Har dere øvd på det obligatioriske «førstekysset» som mann og kone?
Den store festen! Et kapittel for seg.

Det er så mange elementer å ta i betraktning. Alt er vakkert og man vil jo egentlig ha bilde av alt! Brudekjole, borddekning, blomster, dekordetaljer, all den lekre maten, kaker, orkesteret, gjestene – og listen fortsetter. Sett opp en liten ønskeliste til fotografen på hva som absolutt må være med – og la ham eller henne ellers boltre seg fritt i kreative vinkler. Be også fotografen fange litt av stemningen blant gjestene. Førstemøter, latter, alvor, taler, tårer, festlokalet både inne og ute, dansegulv, brudevalsen, underholdning, brudgom og forlover som utveksler en kompisvits, brudens forlover som møysommelig retter på brudens kjoleslep, små blomsterpiker som danser til langt på kveld..

Her er våre 15 tips til de aller, aller viktigste må-ha-bildene. Til inspirasjon!

1. Ringene, brudebuketten, detaljer..
2. Håret og kjolen med stor K!
3. Små blomsterpiker på vei opp kirkegangen eller i lek
4. Festlokalet inne og ute
5. Bruden sammen med brudepikene
6. Forlovere i alvor eller latter
7. Brudeparet! Like før brudgommen får se sin brud
8. Brudebilen – standsmessig transport
9. Selveste kysset «the deal is sealed”
10. Den første skål!
11. Duk og dekket bord
12. Kakebildet – NAM!
13. Taler og tårer
14. Brudevalsen
15. Festens danseløver
Tips på tampen!
#bryllupshashtag
Har dere tenkt å dele bryllupsbilder i sosiale medier? Mange velger en egen hashtag der fotograf og gjester kan publisere bilder underveis i bryllupet, samlet på ett sted. Hashtagen kan eksempelvis spres på bordene i visittkortform eller små plakater i festlokalet. Noen velger å ha en liten krittavle ved inngang eller hall. Velg gjerne en hashtag som inneholder navnene deres eller bryllupsdatoen med initialer. Slik får man direkte tilgang til mange ekstra morsomme og kanskje uventede minner - allerede underveis i festen!

Svarthvitt
Be fotografen justere noen av bildene i svarthvitt til dere! Det blir sånn passe magisk og dere vil ikke angre.
Minner for evig
Det er mange kreative måter å bevare minnene på fra den fantastiske dagen. En lekker fotobok spekket med favorittbilder, kun til dere selv. Et flott panoramalerret eller en liten serie med bilder forstørret opp og montert i fine rammer, eventuelt en liten spiralbok med bilder og små tekster som takk til nære hjelpere.